İçeriğe geç

Ürün Değişiminde Kargo Ücreti Kime Ait

Değişim kargo ücretini kim öder 2024?

Mesafeli Satış Sözleşmeleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerde; yeni dönemde iade edilen ürünlerin kargo ücretinin müşteriye ait olması birçok dijital mecrada gündem oldu. Yapılan değişikliklerde, iade edilen ürünün kargo ücretinin, ayıplı olmaması halinde müşteriden tahsil edileceği hükme bağlandı.

Değişim ücreti kime ait?

Bundan sonra, arızalı mallar hariç olmak üzere, iade için kargo masraflarını müşteri karşılayacaktır. Bu konu hakkında eklenen madde tam olarak şu şekildedir: “Tüketici, ön bilgilendirmede kararlaştırılmışsa ve bu tutar satıcının belirttiği taşıyıcı ile iadeye dahil edilmişse, teslimat masrafları tutarına kadar iade masraflarını karşılamakla yükümlüdür.”

Kargo ücretini kim öder?

Kargo ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceğini satıcı belirler. Satışa sunulan ürün alıcı olarak seçilse bile aşağıdaki durumlarda kargo ücreti satıcıya aittir.

Garantiye giden ürünün kargo ücretini kim öder?

Tüketicinin iade sürecinde yaptığı tüm masrafların, kargo masrafları da dahil olmak üzere, tüketiciye geri ödenmesi zorunludur. Bu bağlamda satıcı, tüketiciye ürünün tüm fiyatını ve ürünü iade etmek için yaptığı kargo masraflarını eksiksiz olarak geri ödemek zorundadır.

Değişim ve iadelerde kargo ücreti kime ait?

Ticaret Bakanlığı, Mesafeli Satış Sözleşmeleri Yönetmeliği’nde 2022 yılında değişiklik yaptı. 1 Ekim 2022’de yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, e-ticaret iadelerinde kargo masrafları müşteriye ait olacak.

Trendyol değişim kargo ücreti kime ait?

1 Ocak’tan itibaren tüketici, ürün ayıplı olmadığı sürece internetten yapılan alışverişlerde iade bedeli ödemek zorunda kalacak.

Değişim ücreti yasal mı?

Evet, satın alınan malın ayıplı olduğu ortaya çıkarsa tüketiciler, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıl içinde iadesini, ayıpsız bir ürünle değiştirilmesini, ayıp oranında fiyat indirimi veya ücretsiz onarımını talep etme hakkına sahiptir. Tüketici dilediği hakkı kullanmakta serbesttir.

İade yok değişim var yasal mı?

“Değişim mümkün, iade yok” gibi ifadeler hukuka aykırıdır.

Değişim için fatura şart mı?

Fatura sunulmadan değişim ve iade mümkün değildir. Şirket adına düzenlenen faturalarda, satın alan şirketin iade faturası ile değişim veya iade yapılabilir. Kargo görevlisi paketleri eksiksiz ve hasarsız teslim aldığınıza dair imzanızı alacaktır.

Kargo geri gelirse ücret ödenir mi?

Kargoyu iade ederken kargo sahibinden kargo ve depolama ücreti gibi ek masraflar talep edilebilir.

Trendyol kargo ücretini kim öder 2024?

Trendyol’da kargo ücretini kim öder? Trendyol üzerinden yapılan satışlarda kargo ücreti satıcıya aittir.

Dolapta iade kargo ücretini kim öder?

Hayır, iade kargo ücreti satıcı tarafından karşılanmaz.

Garantili ürünün kargo ücretini kim öder 2024?

Tüketicinin, Kanun’un 11. maddesinde sayılan seçimlik haklarından ücretsiz onarım hakkını seçmesi halinde satıcı, işçilik gideri, yedek parça bedeli veya başkaca hiçbir ücret talep etmeksizin malı onarmak veya onarmak zorundadır.

Yasal onarım süresi kaç gün?

Yetkili servise tamir için gönderildiğinde bir ürünün tamir süresi en fazla ne kadardır? Otomobil ve kamyonetler için en fazla 45 iş günü, diğer tüm mallar için ise en fazla 20 iş günü tamir süresi vardır.

Garantisi olan ürüne servis ücreti ödenir mi?

(2) (Değişik: RG-31037)(1) Yetkili servis istasyonları, Giriş ve Kullanım Kılavuzunda yer alan hükümlere aykırı kullanımlar hariç olmak üzere, garanti süresi boyunca tüketicilerden kargo, posta ücreti, nakliye veya servis personelinin ulaşım giderleri gibi herhangi bir ücret talep edemez.

2024 Trendyol iade ücretli mi?

Ürünlerinizi ÜCRETSİZ iade etmek için Trendyol İade adımlarını takip etmeli ve iade kodu almalısınız. İade edeceğiniz ürünün hasarsız, kullanılmamış ve yanlış kullanım sonucu zarar görmemiş olması gerekmektedir.

Trendyol iade evden alma ücretli mi?

Aralık ayında Trendyol müşterilerinin yaptığı tüm iadelerin yüzde 25’i ücretsiz kapıdan kapıya iade hizmeti aracılığıyla yapıldı. Kapıya İade hizmetiyle Trendyol müşterileri, ürünün teslim edilmesini istedikleri günü seçebiliyor.

Kargo değişim süresi kaç gün?

Cayma hakkının kendisine bildirildiği tarihten itibaren 14 (on dört) gün içinde mal/hizmet bedeli ve teslimat masrafları Alıcı’ya iade edilir ve Alıcı, 10 (on) gün içinde mal/hizmeti iade etmekle yükümlüdür. Fatura aslı gönderilmezse Alıcı’ya KDV ve diğer yasal yükümlülükler iade edilemez.

Kargo ücreti neye göre değişir?

Kargo şirketleri ücreti belirlerken, menşe merkez ile varış merkezi arasındaki kilometreye ve kargonun kg/desi ölçülerine göre bir fiyat belirler. Bu nedenle kargoyu gönderdiğiniz şehre/ülkeye göre fiyatlar değişiklik gösterebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir