Asansör hangi bakanlığa bağlıdır?
Sanayi Genel Müdürlüğü | T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Asansör bakımından kim sorumlu?
Yöneticiler, sorumlu makamlar olarak asansörlerin işletimi ve bakımına dikkat etmelidir. Asansörün bakımı, bina yöneticisi (yöneticisi) ile bakım sözleşmesi yapan asansör montajcısı veya yetkili servisi tarafından yapılır.
Asansör yıllık bakımı kime aittir?
Bu kanuna göre, apartman veya sitenin genel giderleri içinde yer alan asansörün bakım ve işletme giderleri, daire sahipleri tarafından eşit olarak karşılanır.
Asansör ile ilgili şikayeti nereye yapılır?
27 Ocak 2016 tarihinde yayımlanan Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğinin uygulanmasına bağlı olarak ALO 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı kurulmuştur. 2018 yılının ilk beş ayında bu hatta 1.028 çağrı alınmıştır.
Asansör bakımını kim yapar?
MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki asansörün bakımı, bina yöneticisi ile bakım sözleşmesi imzalayan asansör montajcısı veya yetkili servisi tarafından yapılır.
Asansör kimin sorumluluğunda?
Bina sahibi ve bağımsız bölüm sahipleri asansör kazalarından sınırsız sorumludur. Asansör kazalarından kaynaklanan yaralanmalar veya ölümler durumunda bina sahibi “kesinlikle kusurdan” sorumludur.
Asansör denetiminden kim sorumlu?
Bina yöneticisinin sorumlulukları nelerdir? Bina yöneticisi, binadaki asansörün belediyenin belirlediği denetim kuruluşu tarafından yılda en az bir kez denetlenmesini sağlamak, denetim raporunu hazırlamak ve yıllık denetim ücretini ödemekle yükümlüdür.
Asansör bakımı her ay yapılması zorunlu mu?
Asansörünüzün “aylık bakımını” yapan şirketle bir bakım sözleşmesinin olması zorunludur. Asansörünüz yılda en az bir kez A Tipi bir muayene kuruluşu (VE ilçemizdeki Uluslararası Muayene ve Gözetim Şirketi) tarafından muayene edilmelidir.
Asansör arızası kime aittir?
Türk Medeni Kanunu’nun 684. maddesine göre asansör, binanın ayrılmaz bir parçası sayılır. Bu nedenle asansörde meydana gelebilecek ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan kazalarda bina sahibi tam sorumluluk taşır.
Asansör yıllık periyodik muayene ücretini kim öder?
Bakım firmasının muayene ücretini ödemesi gerekmez mi? Asansörlerin İşletme, Bakım ve Periyodik Muayenesine Dair Yönetmelik gereği muayene ücretini sorumlu bina ödemekle yükümlüdür.
Asansör yıllık bakımı ev sahibi mi kiracı mı?
Aylık temizlik, asansör bakımı ve güvenlik görevlisi gibi ödemeler kiracının sorumluluğundadır. Buna göre ev sahibi ödeme yapmalıdır.
2024 asansör Muayene Ücreti Ne Kadar?
2024 Asansör Muayene ÜcretleriDURAK SAYISI0-56-10MUAYENE ÜCRETİ1981,30 TL2242,70 TL2 satır daha
Binada asansör arızasını kim öder?
Apartman ve sitelerin zemin katlarındaki asansör bedellerinin paylaşımı Paylaşımlı yaşamda eşitlik ve adalet: Asansör bedelleri tüm daire sahipleri tarafından karşılanır!
170 şikayet edince ne olur?
İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek şikayette bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işyerleri, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenecektir. Denetim sonucunda müfettişler tarafından cezai yaptırımlar uygulanacaktır.
Alo 130 ne işe yarar?
Ürün Güvenlik Raporu ve Şikayet Bildirimi.
Asansörleri kim denetliyor?
Asansörünüzün yılda en az bir kez A tipi muayene kuruluşu (VE ilçemizdeki Uluslararası Muayene ve Gözetim Şirketi) tarafından muayene ettirilmesi gerekmektedir.
Asansör onayını kim yapar?
Asansörlerin periyodik (yıllık) muayenesi, bağlı bulunduğunuz ilgili idare (belediye/il özel idaresi) ile protokol imzalamış olan A tipi muayene kuruluşu tarafından yapılabilir. Protokol imzalamamış olan A tipi muayene kuruluşu tarafından muayene yapılamaz.
Asansör düşerse sorumlu kim?
Türk Medeni Kanunu’nun 684. maddesine göre asansör, binanın ayrılmaz bir parçası sayılır. Bu nedenle asansörde meydana gelebilecek ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan kazalarda bina sahibi tam sorumluluk taşır.
Apartmanda asansör bozulursa kim öder?
Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20/C: Zemin katta oturan herkes asansör giderlerine katkıda bulunmak zorundadır!