İçeriğe geç

Devlet Arşivlerinde Arama Nasıl Yapılır

Devlet arşivlerine nasıl bakılır?

Arşivlere erişim Devlet Arşivleri web sitesi veya e-devlet üzerinden mümkündür. BETSİS belge tarama sistemine katılmak için üye olmak yeterlidir. Ayrıca araştırmacı olmanıza gerek yoktur. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait arşivlere ücretsiz erişin!

Soyağacı araştırması nasıl yapılır?

T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz veya diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarıyla adrese giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Bilgisi Sorgulama” servisi aracılığıyla soy belgenizi oluşturabilirsiniz.

Arsivlere kimler girebilir?

Arşivlerde kimler araştırma yapabilir? Cumhuriyet ve Osmanlı İmparatorluğu arşivleri, 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Ancak, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi arşivler, yalnızca özel izinle alandaki uzmanların erişimine izin veren arşivlerdir. Bahsedilen uzmanlar çoğunlukla tarihçilerdir.

Devlet arşivleri nerede saklanıyor?

Bugün arşiv resmi olarak Osmanlı Arşivleri olarak adlandırılıyor ve Devlet Arşivleri Müdürlüğü’ne bağlı. Arşivin tutulduğu kompleks İstanbul’un Kâğıthane semtinde yer alıyor ve Osmanlı Arşivleri Kompleksi olarak adlandırılıyor. Arşivin nadir belgelerinden biri.

Arşivleri nasıl bulabilirim?

Arşivlenmiş ve arşivden çıkarılmış öğelerinizi bulun. Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Photos uygulamasını açın. Alttaki Library’ye tıklayın. Archive’a dokunun. Bir fotoğraf seçin. Birden fazla fotoğraf seçmek için dokunup basılı tutun. Unarchive’a dokunun.

Tarih arşivlerine nasıl ulaşılır?

Belge Tarama Sisteminin giriş ekranı açılır. Giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre girilir.

En eski soyumu nasıl öğrenebilirim?

Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Soykütük Bilgilendirme Servisi üzerinden e-Devlet üzerinden veya www.tr adresindeki “Hizmetler/E-Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.

Aile soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?

Aileden gerekli bilgiler alındıktan ve soyağacı görüşmesinden bilgi edinildikten sonra geriye gidilerek arşivlere başvurulabilir.

Eski nüfus kayıtları nasıl bulunur?

Kişilerin altsoy ve altsoyuna ait kayıtların e-Devlet üzerinden veya bu mümkün değilse herhangi bir İlçe Nüfus Müdürlüğünden talep edilerek sorgulanması mümkündür.

Devlet arşivleri kaç yıl saklanır?

Kurum arşivlerindeki malzemenin saklanma süresi Madde 24 – Kuruma ait arşiv malzemesinin kurum arşivlerinde saklanma ve saklanma süresi 10 ile 14 yıl arasındadır.

Arşivde neler bulunur?

Arşiv veya dokümantasyon, dünya genelinde gerçek ve tüzel kişilerin veya kurumların faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, idari, hukuki, belge veya kurumsal değeri olan veya yeniden kullanılmak üzere üretilen her türlü görsel, yazılı ve veri niteliğindeki bilginin depolandığı, saklandığı ve saklandığı yerdir.

Bir belge arşivde kaç yıl saklanabilir?

Birim ve Kurum Arşivleri Kurumda bulunan arşiv malzemeleri birim arşivinde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle saklanır.

Devlet arşivlerine nereden ulaşabilirim?

Belgelere ait katalog bilgilerine şu adreslerden ulaşılabilir: Katalog bilgileri ve belge görsellerine ise Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın Ankara ve İstanbul’daki araştırma odalarından ulaşılabilir.

Maaş evraklari kaç yıl saklanır?

Zamanaşımı süresi, iş sözleşmesinden kaynaklanıyorsa on yıldan beş yıla indirildi. Maaş bordrosu, tatil ücreti, kıdem tazminatı, fesih tazminatı, kötü niyet tazminatı ve ayrımcılık tazminatı gibi ödemelere ilişkin belgeler beş yıl süreyle saklanmalıdır.

Devlet arşivlerinde neler var?

Her türlü anlaşmalar, padişah emirleri, iç ve dış işlerine ait yazışmalar, Divan-ı Hümayun defterleri, meclis onayları, beratlar, kanunlar ve benzeri devlet belgeleri bu arşivde saklanırdı.

TRT arşivine nasıl ulaşılır?

TRT, 1968-2015 yılları arasındaki tüm arşivini görüntülemeye açtı. Dün başlatılan proje büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Arşivlere nereden ulaşılır?

Arşivlenmiş mesajları gelen kutunuza taşıyın Android telefonunuzda veya tabletinizde Gmail uygulamasını açın. Tüm Postalar’a dokunun. Arşivlenmiş mesajın solundaki gönderenin profil resmine dokunun.

TRT arşiv ücretli mi?

TRT Dinle, TRT’nin kapsamlı ve benzersiz ses arşivini kullanıcılara ücretsiz ve reklamsız sunan bir sesli içerik platformudur.

Devlet arşivleri tabiiyet beyannamesi nasıl alınır?

VATANDAŞLIK BELGESİ: Vatandaşlık belgesini nereden alabilirim? Bu belge ayrıca nüfus müdürlüklerinden veya devlet arşivlerinden de alınabilir. Bu belge, göçmenin Türkiye’ye girdiği gün Türk makamları tarafından verilen bir kayıt belgesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şişman Escort